• Bine ati venit!
 •  

 • stiati ca

  Barbatii pot citi un text cu litere mici mai usor decat femeile, dar femeile aud mai bine decat barbatii.
  111.111.111 x 111.111.111=12.345.678.987.654.321
  Daca enumeri toate numerele din engleza (one, two, three, four...), trebuie sa ajungi pana la 1000 (one thousAnd) pentru a gasi litera A.
  Scotienii au inventat cu mult timp in urma un joc numit Gentleman Only, Ladies Forbidden (Rezervat barbatilor, interzis femeilor): G.O.L.F. De aici vine denumirea jocului.
  Michael Jackson a fost prima persoana din industria divertismentului care a castigat mai mult de 100 de milioane de dolari intr-un singur an. Totodata el este si cea mai bine platita persoana din show-biz din toate timpurile, conform Guiness Book.
  Dunarea este singurul fluviu din Europa care curge de la Vest la Est. Majoritatea apelor curgatoare au un curs Nord-Sud.
  Mirosul florii de cactus american poate fi simtit chiar si la o departare de 1 km. Aceasta este cea mai puternic mirositoare planta cunoscuta.
  Google este compania americana, din domeniul tehnologiei, cu cea mai rapida crestere.
  Mancata in cantitati moderate, ciocolata reduce presiunea arteriala si numarul de radicali liberi si ajuta la imunatatirea nivelui de serotonina din creier (serotonina este hormonul asociat cu starea de fericire).
  Pizza s-a nascut in Napoli, in jurul anului 1720. Pe atunci, pizza era mancarea saracilor - o mancare ce se gatea foarte rapid si care se vindea si se consuma pe strada.
  Varza murata contine de doua ori mai multe vitamine B1, B2, B12 decat varza proaspata.
  Cea mai intrebuintata leguma din lume este ceapa.
  Varza contine 91% apa.
  ABCES este singurul cuvant romanesc care contine grupul de litere ABC, iar PROMPT este singurul cuvant care se termina in MPT.
  Avem nevoie de 17 muschi pentru a zambi si 43 pentru a ne incrunta.
  Beethoven isi baga capul in apa rece inainte sa compuna.
  Daca iei orice numar intre 1 si 9 si il inmultesi cu 9, suma celor 2 numere din rezultat va fi intotdeauna 9.
  Cand NASA a inceput sa trimita oameni in spatiu au descoperit ca in spatiu stilourile nu functioneaza la gravitate zero. Din cauza lipsei gravitatiei, cerneala pur si simplu nu curgea prin penita. Ca sa rezolve problema asta, au cheltuit 12 milioane $ in 10 ani de zile. La sfarsit au reusit sa inventeze un stilou care functiona la gravitate zero, puteai sa scrii pe tavan, in apa, pe orice substanta si in orice mediu, chiar si la temperaturi sub 300 grade Celsius.
  Ce au facut rusii? Au folosit un creion!
  Una din marile companii de cosmetice din Japonia a primit o plangere de la un client ca a cumparat un sapun, dar cutia era goala. Imediat, managementul companiei a izolat problema la nivelul liniei de asamblare care transporta toate sapunurile sa fie impachetate. Problema era ca dintr-un motiv necunoscut, una din cutii trecuse de linia de asamblare goala. Cum sa rezolve aceasta problema? Managementul a insarcinat o echipa de ingineri cu rezolvarea problemei. Acestia au inventat o masinarie care scana cu raze X fiecare cutie care trecea prin linia de asamblare. Trebuia sa lucreze doi oameni la aceasta masinarie si ca rezultat se obtineau imagini de inalta calitate a interiorului cutiei. Au cheltuit o multime de bani pe acest utilaj.
  In acelasi timp, o companie concurenta, mai mica, s-a confruntat cu aceeasi problema. Un functionar de la registratura a venit rapid cu o idee care a fost si pusa in practica. Au cumparat un ventilator puternic si l-au montat paralel cu linia de asamblare. De fiecare data cand o cutie goala trecea prin dreptul lui, curentul de aer o arunca pur si simplu de acolo.
  Mai putin de 2% din rezerva de apa de pe Glob este de apa dulce.